Blogin kommentit

Keskustelu Haukijärven historiaa
 1. Hannu Niemi sanoi: "Suomen linja-automuseo n sivuilta löytyvän liikennöitsijäl uettelon mukaan kiikoislaisen Nummisen yritys toimi vuosina 1931-35. Haukijärven kautta kulkenut linja siirtyi ilmeisesti V. Keto-Seppälälle ."
 2. Raili Niemi sanoi: "Terveyssisaren etunimen kohdalle on tainnut pujahtaa virhe, terveyssisar oli Bertta Rantala."
 3. sylvi sanoi: "olen yllä mainitun kaarlon pojanpojantytär . mukava tietolisä suvun tarinaan, kiitos tästä."
 4. Kaija Valkama sanoi: "Aina lastenkotiin joutuminen ei ollut niin surullista, kuten sivustolla eräs lastenkodin asukas muistelee. Hänelle se oli KOTI antaen rakkautta ja turvaa."
 5. Tiila Lahtinen sanoi: "Keinuntuolissa istuva mies on Wivi Timgrenin isä Josef Edvard Richter."
 6. Leila sanoi: "Sivusto ei voi julkaista kenenkään yhteystietoja eivätkä ne tässä tapauksessa ole tiedossakaan. Uskon kuitenkin, että joku Asta Niittymäen tunteva välittää tätä kautta tulleet onnittelut hänelle."
 7. Tarja Lamminsivu sanoi: "Olen Lehtisen Pirkon kanssa samaa mieltä.vaikka olen syntynyt vasta 59.Olen useasti miettinyt itsekkin mitä Opettaja Astalle mahtaa kuulua tekisi mieli nähdä Asta vielä.Tämä on harvinaista että Hän on pysynyt vielä suhteellisen terveenäkin kun tämä maailma on sellainen että jollei syöpä vie hautaan ,niin jokin muu sairaus.Kumpa tietäisin Asta opettajamme auinsijan,niin kävisin häntä onnittelemassa vaikka jälkikäteen ja veisin vaikkapa kukkia ."
 8. Pirkko Lehtinen sanoi: "Tuntuu mukavalta, että opettajamme on saanut elää noin korkeaan ikään asti. Minulle on alakouluajoilta jäänyt mukavana muistona ja elämänikäisenä kipinänä kaikenlaiset käsityöt. Askartelu- ja käsityötunnit olivat hyvin innostavia, koska opettajalla oli niin monenlaisia ideoita. Teimme mm. niini- ja rottinkitöitä ja muistan vieläkin sen kivan tuoksun, kun kastelimme rottinkia vesiastiassa, jotta saimme rottingin taipumaan haluamallamme tavalla. Muistan myös aivan selvästi kauniit siirtokuvat, joita raaputimme vihkoihimme, samoin muistan muovailuvahan, sen harmaanvihreän. Käsityölangoist a opettelimme virkkaamaan ja ompelemaan. Tämä kaikki ei ollut itsestäänselvyy s köyhässä Suomessa sodan jälkeen, kun koulujenkin määrärahat olivat niukat. Haukijärvellä onkin puhuttu, että opettajamme osti omilla rahoillaan kouluun näitä tarvikkeita."
 9. Leila sanoi: "Kirjoitin näköjään vähän turhan lyhyesti. Kyllä anomus lähetettiin, käsiteltiin ja hylättiin. Olen nähnyt päätöksen ihan virallisessa arkistossa, olisikohan ollut nimismiespiirin arkisto. Anomus lienee kotiarkistossa joko siksi, että se on palautettu päätöksen mukana tai siksi, että sitä on alunperin tehty kaksi kappaletta."
 10. Kaisa Kyläkoski sanoi: "Se, että anomus löytyy yksityisarkisto sta, ei välttämättä tarkoittane, että se on toimitettu eteenpäin? 1918 vahinkoilmoituk sia on arkistoitu, lisätietoja on blogikirjoituks essani: http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2014/05/v-1918-sodan-vahinkojen-arvioimista-ja.html"
 11. Leila sanoi: "Kiitos, pitääpä tutustua kirjoihin."
 12. Arja sanoi: "Pitkäniemen historiasta on useempi kirja. Viimeisin ay liiketta koskeva tänä vuonna ilmestynyt. Niissä on myös henkilökuntatie too.Haukijärvel le jollain tapaa liitoksissa olleita on paljonkin"
 13. Leila sanoi: "Kommentti on julkaistu lähettäjän pyynnöstä. Jos siis jollakin on lisätietoa Lyydia Raiskiosta, sitä voi lähettää kommenttilomakk eella tai Palaute-sivun kautta. Tarvittaessa välitän tiedot kysyjälle yksityisesti."
 14. Silja sanoi: "Hei! Onko Sinulla enempää tietoa Lyydia Raiskiosta? Luulen, että Hän oli isoisoäitini. Ainakin nimi ja syntymävuosi täsmäävät. Hänellä oli 4 lasta, ainakin minun tietojeni mukaan. Kolme poikaa ja yksi tyttö. Hänen miehensä, en tosin tiedä, olivatko naimisissa, ei käynyt rippikoulua. Nestor, joka tuli Ukrainasta, kiinnostaa minua, ja haluaisin tehdä sukututkimusta, mutta olen vielä niin nuori, että vain netti ja sukulaiset voivat auttaa. Ja Raiskion suku on minun tietääkseni tullut Ruotsista/Saksa sta. Sukunimi ollut tiettävästi Grip tms. Kiitos, jos osaat auttaa :)"
 15. Raili Niemi sanoi: "Kerhoneuvojana toimi 1940-luvun lopulla Kerttu Oksjoki, joka liikkui polkupyörällä. Martti Kalli aloitti Kuustenlatvan koulun opettajana vasta 1952."
 16. Kaija liisanantti sanoi: "Kuvassa vasemmalla on Nimma Rantanen ja oikeanpuoleisen uskon olevan tyttärensä Mirjan"
 17. Kaisa Kyläkoski sanoi: "Hieno lehti! Maatalouskerhon toiminnasta on todennäköisesti raportoitu paikallisessa sanomalehdessä. Lisäksi on olemassa valtakunnallise lle taholle vuosittain lähetettyjä raportteja maatalouskerhoj en toiminnasta. Niissä oli joskus valokuviakin liitteinä. Valitettavasti en ole näköjään kirjoittanut aiheesta blogiini, joten tarkempi arkistoviite ei ole nyt käsillä. Jossain Kansallisarkist ossa..."
 18. Leila sanoi: "Noita kirkko-alkuisia nimiä on muuallakin, muistaakseni ainakin Herttualassa. Liittyisivätkö ne jotenkin matkaan kirkolle?"
 19. Kaija Liisanantti sanoi: "Muistan,että Kulonpalon aluetta sanottiin Kirkkometsäksi ja pelloksi raivaamisen jälkeen, -40 luvun lopulla, Kirkkovainioksi . Olikohan alueella jokin vanha palvontapaikka?"
 20. Aarno Virtanen sanoi: "Väinö myi Rexin Elo Tuomiselle,sen moottorilla pyöritettiin pesukonetta. Tarkkaa aikaa en muista."
 21. Seija Brusila sanoi: "Kuva on Vuoren pojista jonkun kihlajaisista,k oska vasemmalla parista on Laina Vuori ja eturivissä alhaalla on lapset Pirkko ja Alpo Vuori.Keskellä takana on Leila Kukkola ja hänen edessään Eine Kukkola.Olettai sin ajankohdaksi viisikymmentälu vun alkupuolen."
 22. Per Fröberg sanoi: "Gustaf Estlanderilla Pakkasen kartanolla oli useita aseita kyseisenä aikana. Sisällissodan aikana punaiset vei ne paitsi neljä n.s. moderneja metsästyskiväär iä koska ne saatiin piiloitettu ja tilalle hankittu käyttökelvottom ia (asemäärä oli tiedossa). Vietiin mm Gustafin isoisän piilukko edestäladattava kivääri sekä arvokas hyvin kaunis koristeltu luodikko monogrammilla G.E. sekä vanhoja tuskin käyttökelpoisia aseita."
 23. Kaija Valkama sanoi: "Jaakko Valkama muistaa vanhojen kyläläisten puhuneen, että karhu olisi tappanut varsan Peltoniemestä 1800-luvun alkupuolella. Lisäksi Jaakko muistaa Järvelän Vihtorin kertoneen, että hän oli poikasena ollut hakemassa heiniä Kallioniemen takaa olevalta Mustajärven niitulta. Sudet olivat yrittäneet ottaa koiraa kiinni, mutta koira pelastui hyppäämällä rekeen kyytiin. Ajankohta olisi 1800-luvun loppulla."

Lisätietoja