Näinä päivinä tulee kuluneeksi vuosi siitä kun sivuston tekniikassa tehtiin isompi päivitys. Siitä asti käytössä on ollut myös kävijäseurantaohjelmisto. On siis aika katsoa mitä kävijäseuranta kertoo.

Kävijämääristä

Vuoden aikana sivustolla oli yhteensä liki 5000 käyntiä. Yksilöllisiä käyttäjiä (jos kävijä vieraili sivustolla päivän aikana useita kertoja, hänet on laskettu yhdeksi käyttäjäksi) oli keskimäärin hiukan yli 12 päivässä. Vilkkaimpana päivänä sivustolla oli 23 vierailijaa ja hiljaisimpanakin viisi. Kaikkina päivänä siis useampi vierailija kävi sivustolla. Talven pakkasilla sen paremmin kuin kesän helteilläkään ei näyttäisi olevan paljon vaikutusta kävijämääriin, hieman yllättäen heinäkuussa käyntejä oli eniten. Olettaisi, että viikonloppuisin tällaisilla sivustoilla käytäisiin arkea enemmän. Näin ei näyttäisi kuitenkaan olevan.

b_0_0_0_10_images_stories_muut_vuodenkaynnit.png

Päivittäiset yksilölliset kävijät

b_0_0_0_10_images_stories_muut_viikonpaivavaihtelu.png

Mistä kävijät tulivat?

Ei varmaan ole yllätys, että suurin osa sivuston käynneistä tulee Suomesta, noin 95 %. Seuraava maa onkin hieman yllättäen Yhdysvallat. Saksakin kiilaa "ennakkosuosikki" Ruotsin ohi käyntimäärissä. Viiden kärkeen mahtuu vielä Kanada. Yksittäisiä käyntejä on ollut eksoottistakin maista kuten Japanista, Uruguaysta ja Tunisiasta. Yhteensä kävijöitä on ollut yli 30 maasta.

Suomalaiset kävijät näyttävät tulevan eri puolilta maata. Asuinseutua on hankala summittaisestikaan selvittää yhä yleisempien mobiiliyhteyksien takia.

Mitä sivustolta haetaan?

Kävijäseurantaan jää yhä useammin tieto ainoastaan siitä, että kävijä on tullut sivustolle hakukoneen kautta, ei tietoa käytetystä hakusanasta tai -sanoista. Jossain tapauksessa hakusanat edelleen tallentuvat. Sivustolle tullaan yllättävän usein Mouhijärveen liittyviä hakusanoja käyttämällä, on haettu Mouhijärven taloja ja töllejä tai Selkeen kartanoa. Eipä silti, entisen Mouhijärven kunnan raja on lähellä ja Selkeen kartanossa tehtävät juustot herkullisia!

Vastaa kyselyyn!

Sivuston kehittäminen kävijäseurannan avulla on vähän kuin auton ajaminen vain taustapeiliä seuraamalla. Nyt sinulla mahdollisuus kertoa mielipiteesi sivustosta ja antaa palautetta ja kehittämisideoita. Vastaaminen ei vie montaa minuuttia.

Kyselyyn

Vastausaikaa on helmikuun puoliväliin. Saaduista vastauksista tehdään lyhyt yhteenveto sivustolle.

 

Lisätietoja