Kiitos teille, jotka kommentoitte viimekertaista tekstiä. Lisätietoja tuli mukavasti. Ainakin minulle oli uutta, että moottoripyörän moottorilla voi pyörittää pesukonetta.

Sitten on ihan pakko tunnustaa, etten ole käynyt läpi kaikkia niitä kymmeniätuhansia(?) rekisterikortteja, joita tähän mennessä on digitoitu. Useimmat tunnukset ovat tulleet tietooni muusta yhteydestä ja olen sitten tunnusten perusteella etsinyt kortit. Jos siis jollakin sattuu olemaan vanha haukijärveläinen rekisteritunnus muistissaan, kuulisin mielelläni asiasta. Kortteihin voidaan joskus vielä palata, kun niitä on digitoitu lisää.

Mutta niihin lisätietoihin. Sven Jokisen IFA oli tyypiä F9, "teräs ifaksikin" kutsuttu. Einari Hynninen romutti kuorma-autonsa jossain vaiheessa, mutta jätti sen ohjaamon pihaan leikkipaikaksi pojilleen. Lopulta sekin hävisi.

Aarne Laaksonen osti kyröskoskelaiselta omistajalta Jawa CZ-moottoripyörän 50-luvun lopulla. Pyörä on edelleen kunnostettuna olemassa.

Aarno Heikkinen rekisteröi 1955 Chevrolet de Luxe Special Touring-merkkisen henkilöauton. Se oli vuoden 1938 mallia ja ollut aiemmin rekisterissä Hämeen läänissä. Sen paino oli 1450 kg ja hevosvoimia siitä löytyi 85. Viimeinen merkintä kortissa on vuodelta 1957.

Moottoriajoneuvoja alkoi 50-luvulla olla jo paljon. Sivustolla aiemminkin mainittujen Sulo Niemen ja Juho Virkin taksien sekä Virkin kuorma-autojen ja Viljo Haukipään moottoripyörän lisäksi ovat nyt muistetuksi tulleet Sulinin veljesten Jawat, Pentti Jääskeläisen Puch, Haukipään veljesten moottoripyörät ja autot, Yrjö Punkan moottoripyörä, Paavo Puolamäen Jawa, Pertti Punkan Jawa ja Kotin henkilöauto. Muitakin varmasti oli?

Lisätietoja