Useampikin entinen ja nykyinen kyläläinen on kertonut kuuluneensa maatalouskerhoon. Monilla on muistikuvia kerhoneuvojalta saaduista taimista tai siemenistä. Joku muistaa olleensa kerhon retkellä tai leirillä. Ja kaikki tietävät kertoa kerhoneuvojasta, joka poikkesi tarkastamassa viljelykset ja antamassa neuvoja. Siitä, toimiko kerho kylässä vai oliko se koko kunnan yhteinen, ei oikein ole löytynyt tietoa. Mukana kyläläisiä on kuitenkin ollut jo 30-luvulta lähtien.

Nyt asiaan on kuitenkin saatu lisävalaistusta. Kaija Liisanantti oli löytänyt arkistoistaan maatalouskerhon lehden, jonka toimittajat olivat kylän lapsia. Lehti on ilmestynyt vuoden 1950 aikoihin. Toimituskuntaan kuuluivat Telmu Kurikka (päätoimittaja), Sointu Sulin, Irja Halonen, Mirja Rekonen ja Sonja Matikka. He kuitenkin kirjoittivat ja piirsivät nimimerkeillä. Ainakin tuolloin kerho on siis selvästi toiminut Haukijärvellä.

Tällä kertaa julkaistaan kuva lehden kannesta. Muusta sisällöstä saamme näytteitä myöhemmin. Jos joku toimituskunnasta ei halua tekstejään julkaistavan, pyydän ottamaan yhteyttä alla olevalla kommentointilomakkeella tai palautesivun kautta. Omia kerhomuistoja voi myös kertoa mainittuja kanavia käyttäen.

 b_0_0_0_10_images_stories_kuvat_kansi1.jpg

Lisätietoja