Koulun arkistossa on vihkonen, jonka kanteen on merkitty "Haukijärven kansakoulun oppilaskirjaston kirjaluettelo". Mitään vuosilukua vihkonen ei sisällä, mutta se on täsmälleen saman näköinen kuin vastaava, vuodelle 1921 päivätty opettajakirjaston luettelo. Nimekkeitä siinä on 213. Sama kirjamäärä on merkitty vuonna 1940 laadittuun asiakirjaan. Jos oikein ymmärrän, kirjaluettelo on aloitettu vuoden 1921 aikoihin ja se yltää vuoteen 1940. Myös kirjojen ilmestymisvuodet ja luettelossa käytetyt erilaiset kynät todistavat sen puolesta, että lista on syntynyt pitemmän ajan kuluessa.
Millaisia kirjoja sitten Haukijärven koululaisille oli tarjolla ennen sotia? Luettelo alkaa Andersenin saduilla ja päättyy Hilda Huntuvuoren "Kokemäenmaan kuningas"-kirjaan. Enimmäkseen kirjailijat olivat suomalaisia, mutta Andersenin lisäksi esimerkiksi Defoe, Alcott ja Dickens olivat edustettuina. Suosittuja näyttävät olleen ainakin Anni Swan, Yrjö Karilas ja Walter Scott. Hämeenkyröläinen kirjailija F. E. Sillanpääkin oli mukana. Hänen teoksensa "Kuvia ja tarinoita" sai luettelossa numeron 173. Se lienee ollut kouluja varten toimitettu valikoima Sillanpään tekstejä.
Useimmat kirjat edustivat kaunokirjallisuutta. Joukkoon mahtuivat kuitenkin myös teokset "Ihmeellinen luonto", "Nuorten puutarhakirja", "Luonnon kätköistä", "Kanakirja", "Mehiläiskirja", "Metsänhoito-oppi" ja "Maantieteellisiä kuvauksia" sekä muutamia, joiden nimestä tai tekijästä ei voi päätellä, mihin kirjallisuudenlajiin kirja kuuluu. Paljon oli siis koululaisille tietoa ja sivistystä tarjolla.