Jatketaanpa taas kantakorttien tutkimista. Kansallisarkisto on digitoinut sodissa kaatuneiden kortteja jo aikamoisen määrän. Seuraavassa jälleen kolme kyläläistä, heistä tosin yksi oli muuttanut Kyröspohjaan.

Olavi Laineen viimeisistä vaiheista kerroin jo aikaisemmin. Katsotaan kuitenkin, mitä muuta kortti hänestä kertoo. Hän oli naimaton, siviiliammatiltaan metsätyömies ja sotilasarvoltaan sotamies. Hän suoritti asevelvollisuuutensa 1940 - 1941 saaden konekiväärimiehen koulutuksen. Osan ajasta hän toimi keittiömiehenä. Tuolloin hänen asuinpaikakseen merkittiin Kyröspohjan kylä, joka oli myös hänen isänsä osoite. Pian asevelvollisuuden päättymisen jälkeen hän joutui jatkosotaan. Hänen joukko-osastonsa oli 312.It.Ptri. Hän joutui 1942 Paatenessa vihollispartion vangiksi palatessaan muonanvientimatkalta. Hän kuoli vankileirillä.

Sulo Lehtinen suoritti asevelvollisuutensa 1937 - 1938 Tampereen rykmentissä. Hän sai konekivääriampujan koulutuksen. Hän oli ammatiltaan maatyömies ja naimaton.  Todennäköisesti hän asui kotonaan Palolassa. Sotilasarvoltaan hän oli sotamies.  Kantakortti kertoo, että hän toimi talvisodassa patruunankantajana. Hänen joukko-osastonsa oli 1.KKK/JR 7. Hänen sotansa päättyi helmikuussa 1940 Summan taisteluissa. Tarkempi kuolinpaikka oli Majajoki.

Seuraavassa kantakortissa on vain kaksi sivua. Niistä selviää, että Paavo Linnusmäki suoritti asevelvollisuutensa 1922 - 1923. Hän sai kiväärimiehen koulutuksen. Sotilasarvoltaan hän oli sotamies. Ammatiltaan hän oli asevelvollisuusaikaan maatyömies, talvisodan aikaan maanviljelijä. Sodan alkaessa hän oli naimisissa ja hänellä oli yksi lapsi. Sodassa hänen joukko-osastonsa oli I/JR 16. Hän toimi ajomiehenä. Kortti kertoo, että hän kaatui kranaatin osumasta 21.1.1940 Juvankankaalla. Tuolloin käytiin Aittojoen taisteluita Suojärvellä. Sotapolku-sivustolla on kuvattu joukko-osaston tie Aittojoelle.

Lisätietoja