On taas aika jatkaa juttusarjaamme 90 vuoden takaisista asioista. Ajasta ikuisuuteen siirtyivät 1929 Vilhelmiina Valkama, Reino Kanerva, Hilma Kulla, Toivo Kaunisto, Malakias Jalonen, Svantte Ojaniemi,  Ida Valkama (Kirkkomäki) Juupajoella ja Mustajärvenkulman Aholassa aiemmin asunut Juho Ahola Hahmajärvellä. Lisäksi Pakkasella kuoli palvelijatar Kustaava Lyytinen, joka oli kirjoilla Helsingissä. Avioliittoon kuulutettiin Eino Laaksonen ja Katri Haukipää. Johannes Jokinen muutti Joensuuhun ja Taavetti Peltoniemi perheineen Pohjois-Pirkkalaan.

Vilkaistaanpa seuraavaksi paikallislehden Haukijärveen liittyneitä pikkuilmoituksia. Räätäli Kalle Hakala ilmoitti ottavansa tehdäkseen miesten ja poikien pukuja Niemen talossa Hämeenkyrön Haukijärvellä. Työväenyhdistys ja Ryhti ilmoittelivat tanssi-iltamista ja juhlista useamman kerran vuoden aikana. Lamminsuolla ja Huhtalassa pidettiin heinähuutokauppa. Kanervalla oli palstatilan huutokauppa. Kalle Ketola myi lehti-ilmoituksella vankkarakenteista kuusivuotiasta työhevosta. T. Heikkilä kaipaili Noppe-koiraansa. Hugo Sillanpää ilmoitti löytyneestä pienehköstä rahasummasta. Pakkaselle haettiin työnjohtajaa ja karjakkoa, joiden tuli olla naimisissa.

Eniten uutisia oli kylään tulevasta lastenkodista. Piirustukset tilattiin ja hyväksyttiin. Jutussa myös esitellään tulevaa rakennusta tarkemmin ja kerrotaan lastenkotiin suunnitellusta maa- ja karjataloudesta. Urakkasopimus Toivo Mäkisen kanssa hyväksyttiin. Uudisrakennukset otettiin vastaan kunnalle. Lastenkodin kouluikäiset lapset päätettiin siirtää Haukijärvelle jo ennen talon valmistumista. Henkilökuntaakin tarvittiin. Lehti-ilmoituksin etsittiin tilanhoitajaa ja palvelijatarta, joka aloitti jo Lintolassa. Myös elintarvikkeita hankittiin. Suunnitelmiin tehtiin muutoksia. Tilan hallinnoinnista päätettiin, samoin heinäsuulin rakentamisesta. Kaikki tämä 1929.

Sivusto päivittyy seuraavan kerran lauantaina 5.10.

 

Lähteinä käytetty paikallislehtien lisäksi Hämeenkyrön ja Mouhijärven seurakuntien haudattujen luetteloa sekä muistitietoa.

Lisätietoja