Fanny Sofia syntyi 1890, kun perhe oli juuri muuttanut Mouhijärveltä Hämeenkyröön. Hänen isänsä Kaarle (Karl) Engbäck oli renkinä Tiipiällä (myöh. Peltola). Tilan vuokraviljelijä Juho Heikinpoika ja tämän vaimo Eliina Tuomaantytär toimivat tytön kummeina. Fanny oli Kaarlen ja hänen vaimonsa Maria Sofian kolmas lapsi. Hänen jälkeensä syntyi vielä yksi tytär. Kaarlesta tuli pian Fannyn syntymän jälkeen Maatialan itsellinen. Perhe asui joko Maatialan rakennuksissa tai jossain mökissä Maatialan maalla. Kaarle kuoli 1895. Maria lapsineen muutti seuraavana vuonna asumaan Tättälän maalle. Emme tiedä, asuivatko he Lamminkulmalla, Viidanojankulmalla vai varsinaisessa Heinijärven kylässä. Maria vihittiin 1902 Aleksanteri Rajalan kanssa, ja perhe muutti Parilaan. Siellä Fanny asui viisi vuotta.
1907 Fannyn matka vei Mouhijärvelle. Hänestä tuli Uotsolan Villankehruutehtaan isännöitsijäperheen piika. Emme tiedä, työskentelikö hän ollenkaan tehtaalla. Todennäköisempää on, että hän oli palvelijana perheessä. Hän otti käyttöön sukunimen Kivistö, mutta myös nimiä Engbäck ja Rajala käytettiin lähteissä. Hän viihtyi palveluspaikassaan melkein viisi vuotta. Keväällä 1912 matka vei Tampereelle. Tampereen rippikirjoja ei ole tuolta ajalta digitoitu, mutta todennäköisesti hän sielläkin palveli perheissä. Muuttaneiden luettelossa 1912 hänet mainitaan entisenä palvelijana. Kun hän 1915 muutti Tampereelta Pohjan pitäjään, oli ammattina niin ikään palvelija.
Pohjan rippikirjoja on digitoitu pitemmälle, joten tiedämme, että Fanny muutti Billnäsin kansakoululle. Hänestä tuli yhteiskoulunopettaja Ester Petterssonin palvelija. Ja kyllä, varmemmaksi vakuudeksi rippikirjaan on merkitty kaikki Fannyn sukunimet. Siispä tiedämme, että kyseessä oli oikea henkilö. Kesäkuussa 1917 Fanny avioitui Axel Richard Cedergrenin kanssa. Tämä oli syntynyt 1885 Karjaalla, oli yksikätinen, ja työskenteli Billnäsin tehtaalla. Tämän jälkeen emme tiedä pariskunnan elämästä kovin paljoa. Axel kuoli 1932. Todennäköisesti heillä ei ollut lapsia. Miehensä kuoleman jälkeen Fanny mahdollisesti toimi Billnäsin seurojentalon vahtimestarina. Hän kuoli Pohjassa 1977.
Moni on varmaan jo ehtinyt ihmetellä, miten suomenkieliseltä seudulta kotoisin ollut Fanny asettui ruotsinkieliseen Pohjaan. Sama ihmettely sai minutkin tarkistamaan tietoja moneen kertaan. Ellen olisi löytänyt Pohjan rippikirjasta Fannylle sukunimiä Rajala, Kivistö ja Engbäck selvästi merkittynä, olisin luultavasti ajatellut, että rippikirjoissa on virhe ja kyseessä oli joku muu Fanny Sofia. Nyt ajattelin, että Fanny työskenteli Tampereella kaksikielisessä perheessä ja oppi siellä ruotsin. Hyvä ehdokas olisi edellä mainitun Ester Petterssonin perhe, jossa isä oli Norrköpingistä ja äiti Uskelasta. Pitkä Tampereen henkikirjojen selaus osoitti teoriani oikeaksi. Pari vuotta Pohjassa ruotsinkielisen opettajan palveluksessa vahvisti kielitaitoa. Moninaisia ovat ihmisten elämänpolut.