Peltosalossa on säilynyt Aatto Roiton lukuseteli. Monellekaan lukuseteli ei taida olla tuttu, enkä itsekään ole sellaista aiemmin nähnyt. Toki niistä löytyy kuvia verkosta. Lukuseteliin kirjattiin osalistuminen ja menestys kiertokoulussa ja rippikoulussa. Aatto Roiton setelissä näyttää olleen myös joitakin tehtäviä. Seteli oli painettu isohkolle paperille, joka voitiin taittaa. Alla seteli on käytännön syistä jaettu kolmeen eri kuvaan.
Alkusiivulla näemme Aatton syntymäajan ja sen, että perhe oli merkitty 1906 rippikirjan sivulle 810, jolla oli Hahmajärven kylää. Muistiinpanomerkinnät kertovat katekismuksen ja raamatunhistorian opiskelusta vuosina 1906 - 1908. Myös rippikoulun aloitusajankohta selviää.
Lastenkoulu oli kiertokoulu. Menestymistä siellä arvioitiin neliportaisella asteikolla. Ensimmäinen opettaja oli Helena Iivari, joka toimi pitkään kiertokoulunopettajana Mouhijärvellä. Seurakunnasta on digitoitu SSHY:n jäsensivuille kiertokoulujen oppilasluettelot arvosanoineen. Sieltä Aatto löyyy I osastolta, jossa hän aloitti 9.1.1906. Kiertokouluun kuului toinen osa syksyllä, mutta siinä nimiluettelossa häntä ei ole. Opettajakin on eri, Lindstedt. Todennäköisesti hän jatkoi kouluaan Hämeenkyrön puolella, mahdollisesti Parilassa tai Mustajärvenkulmalla. Ehkä koulu siellä oli lähempänä kotia tai isä Anshelmin silloista työpaikkaa. Opettaja Selma Kanervo piti kiertokoulua Haukijärvellä, tuolloin vielä sukunimenä oli Lindstedt. Vuodelta 1907 ei näy todistusta kiertokoulun käymisestä. Syksyllä 1908 Aatto aloitti Haukijärven kansakoulussa, jota kävi neljä vuotta.
Lukusetelin on skannannut Kaija Valkama
Syyskuussa 1913 oli aika aloittaa rippikoulu. Sitä käytiin syksyllä ja keväällä. Lukukinkereillä piti rippikoululaisen myös käydä, ja kuulustelu oli tarkempaa kuin kiertokoululaisilla. Aatton menestys näyttää olleen tyydyttävää. Samaan aikaan rippikoulussa opiskelivat ainakin Taavetti Peltomäki (nuorempi) ja Tuure Mustajärvi (Lindegren, Lohikivi). "60 poikaa ja 48 tyttöä uudistivat kasteensa liiton ja kävivät ensimmäisen kerran Herran pyhällä Ehtoollisella Mouhijärven kirkossa ensimmäisenä Helluntaipäivänä eli toukok. 31 pv. 1914, ripille laski E. Hakala". Näin kerrotaan rippikoululaisten luettelon lopussa.