Tiedän neljä Haukijärvellä jossain vaiheessa asunutta henkilöä, jotka ehtivät saavuttaa sadan vuoden iän. Asta Niittymäestä olen kirjoittanut jo aiemmin. Tällä kertaa lyhyesti Toini Tuomisesta (os. Kallioniemi), Taimi Koskelasta (os. Noukka) ja Tuovi Suomisesta (os. Ojanen).
Toini Annikki Kallioniemi syntyi heinäkuun alussa 1920. Perheessä oli hänen syntyessään jo useita lapsia. Haukijärven kansakoulun oppilaaksi Toini kirjattiin 1929. Opinnot jatkuivat siellä vuoteen 1933. Kansakoulua oli varmasti edeltänyt kiertokoulussa saatu alkuopetus. Nuoruusvuosilta on valokuva, jossa Toini on kansallispuvussa Kallioniemessä. Tampereella hän kävi kuvassa sisarensa kanssa. Nähtävästi hän pysyi kirjoilla Mouhijärvellä ainakin vuoteen 1943. Paikallissanomat kertoo, että juhannuksena 1943 vihittiin avioliittoon alikersantti Helge Edvard Tuominen Tampereelta ja tilallisen tytär Toini Annikki Kallioniemi. Gallerian kuva lienee juuri näistä häistä. Toinen kuvan morsian oli Toinin sisar Aina. Pian tämän jälkeen Toini muutti Tampereelle. Helge ja Toini saivat kolme poikaa 40-luvulla. Helge Tuominen työskenteli ainakin sorvaajana ja työnjärjestelijänä. Toini jäi leskeksi 1980. Hänen oma matkansa päättyi kesäkuussa tänä vuonna.
Taimi Maria Noukka syntyi toukokuun lopussa 1915 Suodenniemen Koivuniemen Noukalla. Hänen isänsä Juho Vihtori oli Noukan isännän veli. Äiti Emma Pauliina oli kotoisin Suodenniemen Sävin kylästä. Taimi oli vanhin perheen lapsista. Vuoteen 1920 mennessä (digitoidut rippikirjat loppuvat) hän sai kaksi sisarta ja yhden veljen. Jossain vaiheessa perhe siirtyi Suodenniemen kylään. Sen jälkeen tiedetään, että hän muutti 1935 Hämeenkyröön ja hänet kuulutettiin 1936 avioliittoon Paavo Uusikulkun kanssa. Pari on ikuistettu kihlajaiskuvassaan. Sivusto kertoo hänen vaiheistaan tästä eteenpäin.
Tuovi Sofia Ojanen syntyi toukokuussa 1907 Kalkunmäen Soron Ojanperän torpassa, jossa hänen isänsä Kaarle Anselm ja äitinsä Matilda Kustaava asuivat itsellisinä. He alkoivat käyttää sukunimeä Ojanen. Tuovi oli perheen vanhin lapsi. Henkikirjoissa Kalle Ojanen merkittiin vuodesta 1915 lähtien sepäksi. Hän asui perheineen edelleen Ojanperässä, joka näyttäisi olleen nykyisen Saksankulman aluetta, ei kovinkaan kaukana Mustajärvenkulman Herttualaan kuuluneista taloista. Kalle ja Matilda saivat lainhuudon omaan tilaan 1926. Perheeseen kuului myös kaksi nuorempaa tytärtä. Marraskuussa 1928 tilallinen Taavetti Sv. Suominen Herttualasta ja tilallisen tytär Tuovi S. Ojanen kuulutettiin aviolittoon. Loppu onkin sivustolla.
Sitkeitä naisia Mustajärvenkulmalta.