Tällä kertaa tarkastelussa on taas muutamien haukijärveläisten sotilaskantakortteja. Ihan aakkosjärjestyksessä emme voi edetä, sillä Uuno Malkamaan, Toivo Mäkisen ja Jalmari Rajalan kortteja ei ole vielä digitoitu. Kuvaaaminen näyttää kuitenkin etenevän hyvää vauhtia, joten pääsemme ehkä piankin palaamaan heidän tietoihinsa.
Mikko Portaanpää suoritti asevelvollisuutensa 1930 - 1931, todennäköisesti Porin rykmentissä. Silloin hän asui vielä Huittisissa. Hän sai pikakivääriampujan koulutuksen ja oli sotilasarvoltaan korpraali. Kertausharjoituksissa hän oli 1936. Samassa yhteydessä mainitaan erikoiskoulutus työkomennuskunnassa. Ammatiltaan hän oli maatyömies ja luku- ja kirjoitustaitoinen. Lokakuussa 1939 hän saapui YH:een. Silloin hän asui perheineen Haukijärvellä. Hänet määrättiin JR 65:n kolmanteen komppaniaan. Hän kaatui 25.2.1940 Kuhmossa. Komppanian sotapäiväkirja on digitoitu ja siinä kerrotaan komppanian hyökkäysyrityksestä tuona päivänä. Hänet haudattiin Huittisiin.
Kantakortin mukaan Yrjö Raisvuo suoritti asevelvollisuutensa 1929 - 1930. Asevelvollisuusajan pituus oli tuohon aikaan vuosi. Hänen joukko-osastonsa oli Pioneeripataljoona. Hän sai ajomiehen koulutuksen. Sotilasarvoltaan hän oli sotamies. Hänen ammatikseen merkittiin kivityömies. Kertausharjoituksissa hän oli Parolassa 1936. Hänkin saapui YH:een lokakuussa 1939. Tuolloin hänen ammattinsa oli maatyömies. Vaikka perhe asui Haukijärvellä, olivat he edelleen kirjoilla Huittisissa. Talvisodassa hänen joukko-osastonsa oli 1/ JR17. Yrjö Raisvuo kaatui 11.2.1940 Summassa. Tuolta päivältä ei joukko-osaston sotapäiväkirjassa ole merkintojä. Hänet siunattiin kentälle jääneenä Huittisissa. Sotilaskantakorttiin on tehty merkintöjä vielä 1941 ja 1943. Ilmeisesti hänen kohtalonsa varmistui vasta tuolloin.
Kauko Selkeen kantakortti kertoo, että hän aloitti asevelvollisuutensa maaliskuussa 1943. Koulutusjakson pituus ei kortista selviä. Hän sai kiväärimiehen koulutuksen, oli sotilasarvoltaan sotamies, ammatiltaan maatyömies ja kansakoulun käynyt. Elokuun lopussa ja syyskuun alussa 1943 hän oli maatalouslomalla. Lokakuun lopussa hänet siirrettiin Tykistökoulutuskeskukseen ja marraskuun lopussa Jalkaväen koulutuskeskus 25:n esikuntaan. Joulukuussa 1943 hän sairastui ja joutui sotasairaalaan Kajaaniin. Kesäkuun lopussa 1944 hänet siirrettiin sotasairaalaan Harjavaltaan. Hän kuoli helmikuussa 1945.