Syyskuussa 1905 Vihtori ja Hilda Liimun perheeseen syntyi poika, joka sai kasteessa nimen Eero Vihtori. Lapsi syntyi Kankaanpäässä, jonne perhe oli muuttanut, vaikka olikin vielä virallisesti kirjoilla Jämijärvellä. Eerolla oli vanhempi veli Toivo. Perheen isä oli aiemmin ollut rakuuna. Kankaanpäässä perhe asettui Kärjen mäkitupalaiseksi. Vuoden 1909 lopulla palattiin kuitenkin Jämijärvelle. Uusi koti oli Vihun Vihusen Katajiston torppa. Tässä vaiheessa perheessä oli neljä poikaa.
Helmikuussa 1913 perheeseen syntyi Martti Jalmari, ja hänen jälkeensä vielä ainakin yksi poika ja yksi tytär. 1910-luvulla Vihtori ja Hilda ostivat tilan omakseen. Isommiksi varttuneille pojille riitti siis töitä tilalla. Kumpikaan veljeksistä ei kuitenkaan asettunut kotitilalle. Eeron sotaväkiaika koitti 1920-luvun loppupuolella, Martti suoritti asevelvollisuutensa vasta 1930-luvun puolella. Eero muutti 1932 Hämeenkyröön. Ihan tarkkaan ei ole tiedossa, mihin hän siellä asettui. Kun hänet 1934 vihittiin Aino Aholan kanssa, hän oli työmies Kalkunmäestä. Mahdollisesti hän asui varsinaisessa Kalkunmäen kylässä tai sitten nykyisen Haukijärven alueella Peltolassa tai Sillanpäässä.
Martti muutti Jämijärveltä Hämeenkyröön 1935. Muistitieto kertoo, että hän oli töissä ainakin Peltolassa ja todennäköisesti myös Sillanpäässä. Hän on mukana yhdessä Peltolassa otetussa valokuvassakin. Veljekset olivat sen ikäisiä että joutuivat sotaan, kun talvisota alkoi. Sotatiestä tuli pitkä. Sodan päätyttyä Martti avioitui Lahja Mustasillan kanssa. Loput veljesten tarinasta löytyy sivustolta Mustasillan ja Aholan sivuilta.
Jämijärveltä on nyt digitoitu 1910-luvun ja 1920-luvun alun kirkonkirjoja SSHY:n jäsensivuille. Haukijärvelle päätyneiden Katajiston veljesten tarinan lisäksi niistä varmistuu, että Erik Myllymäen vaimo Lydia Maria todella oli Jämijärven Kauppilan Mikkolasta. Avioliitto ja muutto Hämeenkyröön näkyvät rippikirjan sivulla.