Toimintaan tarvittiin muutakin väkeä. Koulussa oli 60-luvulle saakka uunilämmitys. Vuodessa halkoja tarvittiin noin 150 kuutiometriä. Kun puut toimitettiin halkoina, tarvittiin puiden pilkkoja. Sellaisina toimivat alkuvuosina Ville Kanerva ja Juho Söderling. Vuonna 1903 otettiin koululle lämmittäjä, 20-luvulla tämä hoiti myös siivouksen. Siivouksesta ovat huolehtineet Miina Anttila, Fanni Puolamäki ja Hilda Raisvuo. Keittäjinä ovat toimineet Hilma Jalonen, Fanni Puolamäki, Hilda Raisvuo, Bertta Matikainen, Elvi Kukkola, Eine Kukkola (myöh. Akkanen), Sirkka Perttu ja Ilmi Kotti.
Koulukeittolan ruokalistalle kuuluivat puuro, vellit, maitolieminen perunakeitto, hernekeitto ja makkarakeitto. Oppilailla oli eväänä voileivät ja maitopullo, joka joskus särkyi repussa, kun leikit muuttuivat rajummiksi. Syksyisin oppilaiden piti tuoda puolukoita kouluun. Jossain vaiheessa koululla oli perunamaa. Oppilaat osallistuivat perunannostotalkoisiin. Keittolaan hankittiin elintarvikkeita kylältä. Valkamasta toimitettiin pitkään maitoa koululle. Sitä varten oli oma 20 litran tonkka ja maito toimitettiin joka toinen päivä maitoauton mukana koululle. Toimitus loppui, kun pastöroimaton irtomaito kiellettiin hygieniasyistä.
Kouluhoitajatar on käynyt koululla jo 20-luvun loppupuolella. Hänen käyttöönsä on koululle hankittu vaaka. Kun alakansakoulu aloitti, joutui johtokunta kehottamaan oppilaiden vanhempia hoitamaan lastensa rokotukset kuntoon. Koulun yhteydessä toimi 50- ja 60-luvuilla neuvola, joka huolehti kylän lasten terveystarkastuksista ja rokottamisesta. Kätilö ja terveyssisar olivat tavattavissa joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Toisinaan paikalla oli myös lääkäri. 50-luvun alkuvuosina koululaisia kuljetettiin Häijään Rouhulla hammashoidossa. Hammaslääkäri Hillu hoiti reikiintyneitä hampaita jalalla poljettavaa poraa käyttäen. Vuosikymmenen loppupuolella vastaanottotila oli siirtynyt koululle, mutta laitteisto oli samanlainen. Lievää hammaslääkäripelkoa tunnettiin yleisesti. Myöhemmin hammashoito siirtyi kirkonkylään, jossa laitteet olivat nykyaikaisemmat. Myös opettaja osallistui oppilaiden terveydenhoitoon. Asta Niittymäen muistetaan jakaneen ennen ruokailua kalanmaksaöljyä lusikallisen jokaiselle oppilaalle - sen nauttiminen oli pakollista.